2009. gada 29. maijs

Bezalgas atvaļinājums

Vakars vēl nav pat pusē, bet tas jau ir atnesis divus ielūgumus atpūsties. Diena bija vienkārši briesmīga, sākās ar sapulci aģentūrā. Krasa finansējuma samazināšana budžetam ir novedusi pie totāla kraha. Ar pirmdienu jāiet bezalgas atvaļinājumā uz nenoteiktu laiku. Kā lai nedzer? Darbā attaisījām džinu ar toniku, Guntis atnesa lielo plastmasas pudeli ar laimu. Tagad jābrauc uz bāru Briāna ielā, sieviešu taksis jau izsaukts. Nabadzības dēļ jau neies lepnību zaudēt! Uz Ritas dzimeni tomēr neiešu - viņa man atkal uzbrauks, ka strādāt privātajā biznesā tomēr beigās izrādījās drošāk.
Kur dzīvo Rita?

P.S. Kamēr taksis nebrauc, apskatījos internetā, vai var tā visus palaist.
.
.

2009. gada 28. maijs

Vakariņas sveču gaismā

Sēžu restorānā, ēdu neprātīgi garšīgas vakariņas: siltie vistas salāti, patisonu krēmzupa ar valriekstiem un 2 non-alko kokčiki. Mazliet skumji, ka esmu šeit vienīgais klients. Sveces deg tikai uz katra 2. galdiņa. Drīz būs jātaisnojas, ka labāk ēdu vakariņas normālā ēstuvē, nevis stumju māgā kaut kādus roltonus, zupas par 9 santīmiem vai sildīto picu par latu piecdesmit. Bet ir skumji - sēžu viens pats restorānā, viesmīļi garlaikojas un skatās TV ziņas. Gar logu aizskrien plušķaina nozīdīta kuce ar klibu kāju, velkas bomzene ar rozā mici uz galvas, katrā rokā desmit maisiņu.
Kurā ielas pusē atrodas restorāns?

P.S. Apskatījos internetā, kas ir tie ļaudis, kas neiet ēst uz restorāniem.
.
.

2009. gada 27. maijs

Darba druvā

Labs darbs reizē ir arī atpūta. Par to pārliecinājos šodien priekšpusdienā. Bija jāiet uz autoostu pēc klienta dokumentu pakas. Sēdēju saulē un gaidīju Tukuma autobusu. Kanālā peldēja kādas 7 kaijas un 107 pudeles. Pa labi gulēja dzērājs ar vaļā muti, viņam trūka katra 3. zoba. Pa kreisi 2 vecenes pārkrāva makaronu pakas no viena maisa otrā un runāja par stulbajām vedeklām, kas nejēdz taupīt. Vienai vecenei bija melnas ūsas un zaļa blūze ar spīduļiem. Otrai brūns sarafāns un baltas botes.
Pēc kā oda kanālmalā?

P.S. Šodien sajutos kā Tarzāns, pat speciāli sameklēju atbilstošu bildi!
.
.

2009. gada 26. maijs

Pie zobārsta

Drausmīga diena. Nepietiek, ka nokavēju tramvaju. Biju arī pie zobārsta. Bija ilgi jāgaida, nevarēju nosēdēt pie durvīm, aizgāju skatīties ārā pa koridora logu. Blonda, patukla sētniece ar slotu sarkanā kātā slaucīja trotuāru un izdzenāja no aprūsējušām mistkastēm kaķus. Melnie paspruka kur kurais, strīpainais apsēdās ielas malā un sāka mazgāties, bet netīri baltais nekur tālu nebēga. Sēdēja saulē un skatījās man taisni acīs. Pa loga stiklu rāpoja spalvaina muša ar gaiši brūnu vēdera galu.
Cik zobus man šodien salaboja?

P.S. Kamēr urba man zobu, zobārsts pastāstīja, kā ar zobu var glābt redzi.
.
.

2009. gada 25. maijs

Kartupeļu talka

Brīvdienās biju laukos pie māsīcas Maijas. Stādījām kartupeļus lielajā laukā pie upes, kur rudeņos no meža nāk cūkas un izrakņā visu lauku. Putnubiedēkļi nelīdz, cūkām par to nošķaudīt. Maijas vīrs Arvīds tad sēž slēpnī un šauj no vectēva dāvinātās Ulmaņlaiku bises, ka put vien. Vecajai bisei pavisam cits troksnis! Arvīds ir mednieku biedrības "Silabriedis" biedrs jau devīto gadu. Tad viņš vēl nebija precējies ar Maiju un dzīvoja Rīnūžos. Cūkas pārbīstas un divas trīs dienas nenāk rakt.
Cik bišu ir Arvīdam?

P.S. Vakarā Arvīds piedzērās, raudāja un rādīja bildes no vectēva albuma.
.
.