2009. gada 19. augusts

Somu olas un vienādojumi

Kad šodien pamodos, pulkstenis rādīja 9:15 pēc Somijas laika. Vībke bija uzvedusies ļoti klusu un pagatavojusi somu brokastis – piecus rīsu pīrāgus, kas izskatās kā sklandu rauši, tikai iekšā ir nevis burkāni, bet rīsi. Tos uzsilda mikroviļņos, pa to laiku nomizo tikko cieti novārītu olu un ar dakšu saspaida to kopā ar sviestu un sāli. Saspaidīto masu liek virsū siltajam pīrāgam – nekad neticēsiet, bet garšo vienkārši kolosāli! Šķīstošā kafija sanāca tāda stiprāka. To dzērām ar pienu.
Tad Vībke devās uz istabiņu rezervācijas kantori, bet es – uz pieaugušo pārkvalifikācijas centru – pildīt atestācijas pirmo kārtu, kam bija jāsākas 11:30. Sākumā likās, ka testi ir pavisam vienkārši – tādi kā bērniem, ar trīsstūriem, rombiem un apļiem. Vēlāk gan bija pat riktīga matemātika, vienādojumi. Uz ātrumu pārbaudīja kvadrātsaknes. Mazliet uzelpoju vienīgi tad, kad pēc parauga lika rakstīt projekta tāmi. (Tas galu galā man padodas!)
Aizpildītās tāmes savāca un nokopēja, mums atdeva kopijas. Līdz rītam jāpārdomā, ko un kā rakstīt projekta aprakstā angļu valodā, kad tāme jau gatava. Redz, kādi viltnieki, nodomāju! Vēlāk likšot projektu arī noformēt.
Izgāju ārā 16: 45 – svaigs, spirgts gaiss. Tiešām – sākusies jauna dzīve!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Tā teica