2009. gada 6. augusts

Sapņi un kaklasaites

Sapnī redzēju, ka krītu no Vanšu tilta ērģelēm uz Prezidenta pils pusi un krizdams mēģinu lidot. Gandrīz vai izdevās. Tomēr līdz krastam netiku. Nolaidos uz kuģīša klāja, bet tur abi valsts galvenie Valži svin vienam Valdim dzimeni, salīdzina kaklasaites un pūš balonus. Es arī svinēju. Lai arī nebiju kopā ar abiem valsts Valžiem uz Madonnas koncertu Madonā, kaut kāds Valžu blices prieciņš tika vismaz sapnī.
Ķertā tēva māsīca Marianna Bute tomēr tikusi iekšā tai savā pašvaldībā. Pūš un elš. Laikam domāja, ka ar balotēšanos pietiks un varēs gulēt cik gadus un tik kāst piķi. Ievēlēta kultūras pasākumu un komunikācijas padomē, katru dienu zvana uz kultūras namu un krīt uz nerviem bibliotekārei Ausmai, kas dzīvo turpat kaimiņos, audzē gladiolas pārdošanai un kam līdz 16. augustam atvaļinājums. Mariannas blogs "Novada Ziņotājā" palicis pusratā, tagad gatavo novada preses relīzes un visādus apskatus. Tviter kontā tā arī stāv pāris ziņas, uzruna vēlētājiem. Komunikācijai ar novada ļaudīm nav laika. Labi ja veikalā aprunājas.
Marianna aizskrēja darīšanās, viņas meita Rasma gan bija vēlīga. Biju tur aizbraucis pārstumt skapjus un gultas - Rasmas pēdējais štuceris jau prom, jauns nav atrasts. Viņas izlīmējušas tapetes dzeltenā krāsā, uzreiz cita māja. Tās brūnās ar ķiršu krāsas ziediem bija drūmas kā elle. Rasma izcepa āboļmaizi ar kanēli un klāt deva svaigu govs pienu, viņām pieved uz māju 15 litru kannu reizi nedēļā. Bērns jau paaudzies, rāpo un spļaudās.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Tā teica